RSS

Blog príspevky z '2014' 'máj'

Škandinávsky alebo holandský hrniec

Chodíte na kempovačky a zálesácke čundre?

A poznáte škandinávsky či holandský hrniec?

Je to špeciálny hrniec s veľmi hrubými stenami. Tajomstvo varenia v ňom je - variť pomaly, pomaly, pomaly.
Ráno si urobíte na ohni raňajky, kávu alebo čaj a potom do pahreby vložíte hrniec so všetkým, čo patrí do poriadneho gulášu. Hrniec postavíte do postele z uhlíkov a uhlíkmi ho aj prikryjete. 


Večer, po návrate k stanu, Vás bude čakať jedlo ako od šéfkuchára :-)

Hrniec sa dá použiť aj ako pekáč na chlieb, pokrievku použijete ako panvicu na vyprážanie na otvorenom ohni. Môžete ho zavesiť na trojnožku.

Už sa aj Vám zbiehajú slinky? :-)

http://www.prijemneveci.sk/liatinovy-skandinavsky-kotlik