Na potraviny

Plastové riady sú obľúbenou voľbou pre mnohé kuchyne, ale ich výroba vyžaduje využívanie neobnoviteľných zdrojov. Keďže plast sa nerozkladá, plastový riad vytvára nadbytočný odpad, ktorý znečisťuje životné prostredie a pretrváva po stáročia. Okrem toho plastový riad môže obsahovať toxíny, ktoré sa vylúhujú do potravín, čo môže viesť k zdravotným problémom.

Preto je bezpečnejšie  používať v kuchyni neplastový riad (dózy, fľaše, poháre, voskové obaly a pod.). Neplastový riad je zvyčajne vyrobený z obnoviteľných materiálov, ako je drevo, bambus, sklo alebo nerezová oceľ a možno ho opätovne použiť, recyklovať alebo kompostovať. Tým sa zníži množstvo vyprodukovaného odpadu a materiály použité pri výrobe sú často zdravšie a bezpečnejšie ako plastové. Okrem toho je neplastový riad často odolnejší a vydrží dlhšie, takže z dlhodobého hľadiska môžete ušetriť peniaze.

Práve pre tieto dôvody je skvelou voľbou do každej kuchyne.