Aby ste dosiahli pri varení ten najlepší výsledok, riad musí rozvádzať teplo rovnomerne. Ideálne dno nádob má byť hrubé cca 6mm (zdroj – Švédska spotrebiteľská agentúra - časť pre liatinový riad) a jeho dotyková plocha zospodu má mať mierne zakrivenie (jemné vydutie) smerom dovnútra nádoby. Tým sa dosiahne po zahriatí dobrá stabilita hrnca či panvice na akomkoľvek type varnej plochy, čo je veľmi dôležité z hľadiska bezpečnosti.
Ak by bolo dno bez tohto zakrivenia, po zahriatí by v jeho strednej časti vznikla malá vypuklina, ktorá by spôsobila nestabilnosť riadu a jeho hojdanie sa na sporáku, tým aj zvýšené riziko úrazu. Z rovnakého dôvodu by dno nedosadalo celou plochou na zdroj tepla a tým by sa ani riad nezahrieval rovnomerne. Na jednom mieste potom jedlo môže prihárať, pretože sa zohrieva a varí nerovnomerne.
Liatinový riad Skeppshult má dno navrhnuté a vyrobené špeciálne tak, aby efektívne rozvádzalo teplo po celej ploche a tým uľahčilo prípravu jedla.
Vonkajšie dno panvice by malo mať jemne drsný povrch. Ten zabezpečí, že úplne malinlé čiastočky (napríklad vysypanej soli) zapadnú do dieročiek, ale veľké častice sa o dno neprilepia. Práve veľké zrnká soli prilepené na dno riadu môžu poškriabať varnú dosku. Liatinové panvice presne taký povrch majú.
S liatinovými hrncami a panvicami Skeppshult spoznáte ideálny kuchynský riad s jedinečnými vlastnosťami a varenie bude pre vás príjemný zážitok. Dôkazom je aj spokojnosť väčšiny šéfkuchárov, ktorí testovali riad Skeppshult v profesionálnych kuchyniach.