Škandinávsky hrniec alebo liatinový kotlík?

Chodíte na kempovačky a zálesácke čundre?

A poznáte škandinávsky hrniec?

Je to špeciálny hrniec s veľmi hrubými stenami a uškom na zavesenie.

Tajomstvo varenia v ňom je - variť pomaly, pomaly, pomaly.
Ráno si urobíte na ohni raňajky, kávu alebo čaj a potom do pahreby vložíte hrniec so všetkým, čo patrí do poriadneho gulášu. Hrniec postavíte do postele z uhlíkov a uhlíkmi ho aj prikryjete. 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by skeppshult (@skeppshult)

 

Večer, po návrate k stanu, Vás bude čakať jedlo ako od šéfkuchára :-)

Hrniec sa dá použiť aj ako pekáč na chlieb, pokrievku použijete ako panvicu na vyprážanie na otvorenom ohni.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by skeppshult (@skeppshult)

 

Môžete ho zavesiť ako liatinový kotlík na trojnožku.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 寒川 一 (@savorihajime)

Už sa aj Vám zbiehajú slinky? :-)